Haziri: Nemamo arhive jer je naslednik Jugoslavije Srbija

Ljufti Haziri.jpg
Izvor: Ljajmi

Gradonačelnik Gnjilana i funkcioner Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izjavio je da Srbija ima vrednu dokumentaciju, a da OVK nema arhive, prenosi Reporteri.

Pritisak oko otvaranja arhive OVK, kako je rekao, traje već deset godina.

"Nemamo stare arhive jer je naslednik Jugoslavije Srbija i Srbija ima vrednu dokumentaciju", rekao je on, pojasnivši da se to odnosi na obaveštajnu službu, tajnu, vojnu i druge obaveštajne službe.

Prema njegovim rečima Kosovo danas ima arhivu rata samo u Zakonu o OVK i u knjigama profesora Plane.

On je naveo da je razlog zašto Kosovo ne otvara arhive taj, što Kosovo nema arhive iz rata.

"Prvi sastanak Kosovo-Srbija održan je 2006. godine i kad god se pominjalo pitanje nestalih, tražilo se i otvaranje arhive OVK", rekao je Haziri istakavši da ne postoje arhive OVK i da svet to zna. 

srbin
14. Septembar 2021.
Kako nemas baca Luto. Imas i te kako. Pa ti si bio sef Karadacke milicije UQK za popmoravlje. Nisi dzaba bio u zatvor 98 godine,jos tada si imao simpatije za teroriste. A srbi iz Silova koje placas na platnom spiosku opstibne kao Ljube zeljko i ostali vec ti sakupljaju glasove za izbore a protiv nase lise Srpska. Ipak im drazi vasi evrici od duplo veca primanja iz Srbije koja imaju. Fenomen.
Ja
14. Septembar 2021.
Archive ne postoje ima ih to treba srbija da trazi od onih koji znaju o arhivima i ko ih ima svega izbegavaju to nemoze vise tako i nijedan problem od terorista nije resen tako se to nemoze kriju svoje monstruozne zlocine !!!
Ja
14. Septembar 2021.
Jugoslavija je ponistena !!!