Haziri: Otišao bih 15. marta na sastanak sa Kurtijem i Osmani

Gazeta Ekspres
Izvor: Gazeta Ekspres

Kandidat za predsednika Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri rekao je da će, ukoliko bude izabran za lidera te stranke, učestvovati na sastanku koji je Pokret Samoopredeljenje zakazao za 15. mart, sa temom izbora predsednika Kosova, prenosi Reporteri.

Haziri je istakao da DSK nema kulturu da odbija sastanke povezane sa državnim institucijama i da će, ukoliko bude izabran za predsedanika stranke, a Skupština DSK mu da mandat za pregovore, ići na sastanak i pregovarati u interesu stranke.

"Lider DSK koji je izabran pita svoju skupštinu u vezi sa političkim delovanjem i sa tim mandatom idem na bilo koji sastanak, i ne bojim se jer zastupam interes DSK. Naša stranka nema kulturu odbijanja, politički rivali su politički rivali, razlikujemo se kao dan i noć, ali u vezi onoga što se naziva institucija, koja se zove stabilnost, verujem da bi uloga DSK bila konstruktivna", rekao je Haziri.

Na pitanje da li će ostati u skupštinskoj sali kada se bude glasalo za Vjosu Osmani, kao budućeg kosovskog predsednika, Haziri je rekao da će to zavitisi od sastanka u ponedeljek 15. marta.

Potpuno drugačiji stav o sastanku sa Kurtijem i Osmanijevom ima Hazirijev protiv kandidat za mesto predsednika DSK, Ljumir Abdidžiku, koji je rekao da novi predsednik te stranke neće otići na pomenuti sastanak, na kojem bi tema razgovora bila izbor kosovskog predsednika.

Mišljenje Abdidžikua je da sa tim ne treba žuriti, jer, kako je rekao, i drugi stranački organi bi trebalo da budu konstituisani, a to je nemoguće uraditi do 15. marta.