Haziri spreman da bude predsednik DSK

Ljutfi Haziri
Izvor: Gazeta Express

Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izrazio je ambicije da bude predsednik te stranke, izveštava Gazeta Ekspres.

Nakon što je Isa Mustafa podneo ostavku i očiglednog pada DSK na izborima, Haziri kaže da je spreman da učestvuje u takmičenju koje će biti neophodno stranci.

"Ja sam jedan od onih čije je ime zaokruženo u svakom izbornom procesu, ovog puta bih voleo da budem pošteđen dok ne budemo imali otvoren izborni proces u DSK...Ali, spreman sam da budem deo budućeg takmičenja koje će biti otvoreno i neophodno", rekao je Haziri.

On je zamolio članstvo i glasače da se svi moraju radiri na tome i da 99 odsto vremena posvete DSK.

Upitan da li pretenduje na mesto predsednika stranke Haziri kaže da će se konsultovati sa kolegama u ogranku i sa porodicom, kako bi sagledao mogućnost svoje kandidature.

Haziri takođe očekuje da će tajno glasanje delegata DSK sledećeg lidera..

"Dok ne budemo formalno otvorili kandidature, moramo biti rezervisani i ja sam jedan od njih, koji već 13 godina predlažem politički sporazum i to favorizujem...Sada je činjenica da DSK ima kapacitet da ima političke kadrove za više od jednog kandidata, onda očekujem da će tajno glasanje delegata odrediti ko će biti sledeći predsednik", zaključio je Haziri.