Hiseni: Borelj ne može da se ponaša kao komandir policije ili tužilac na Kosovu

Skender Hiseni.jpg
Izvor: Reporteri

Bivši ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni nazvao je besmislenom izjavu visokog predstavnika EU za bezbednost Đuzepa Borelja, koji je juče povodom nasilja na severu Kosova naveo da su "jednostrane i nekoordinirane akcije koje ugrožavaju stabilnost neprihvatljive".

Po mišljenju Hisenija, suštinsko pitanje je da li Borelj ima kredibilitet da bude nepristrasan posrednik.

"Nakon jučerašnje izjave Đuzepa Borelja, ova dilema postaje još veća. Međutim, pre nas, odnosno vlade Kosova, ovo pitanje treba da postave predsednik Bajden, predsednik Makron, kancelarka Merkel, premijer Džonson i visoki zvaničnici EU“, rekao je Hiseni.

On je dodao, da, Borelj ne može da se ponaša kao da je komandir policije ili tužilac na Kosovu.

"Borelj bi trebao da zna da su agencije za sprovođenje zakona na Kosovu suverene i da ne bi trebalo nikome da traže dozvolu za borbu protiv kriminala na njenoj teritoriji, posebno ne Srbiji, koja je, u stvari, glavni sponzor kriminala u jednom delu naše zemlje", kazao je Hiseni.

Id
14. Oktobar 2021.
Hiseni zašto se ova akcija baš u Mitrovici i Zvečanu dogodila zašto se to ne dogodilo u prištinu i peći nego baš na srpski narod na Kosovu i Metohiji bacanje suzavcem ubijanje sašto se to ne dogodilo u prištinu i peći nego baš u Mitrovici i Zvečanu
POLITIČKE IGRE
Gradjanin
14. Oktobar 2021.
Igrom slucaja je Hiseni naveo upravo redosled drzava od kojih su i dobili punu podrsku za ovakve akcije, a ujedno i naoruzanje...