Hiseni danas putuje u SAD, sa zvaničnicima Stejt departmenta o dijalogu

Skender Hiseni
Izvor: © Kosovo Online

Koordinator Prištine za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni, otputovaće danas u Vašington, gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američkog Stejt departmenta sa kojima će razgovarati o procesu dijaloga, objavio je Kljan Kosova.

Pre odlaska, Hiseni je rekao da se u Briselu vode teški pregovori oko elemenata konačnog sporazuma koji, prema njegovim rečima, imaju za cilj obostrano priznavanje sa Srbijom.

Kljan Kosova podseća da je u četvrtak je Briselu održan još jedan krug razgovora sa Srbijom na ekspertskom nivou.

Skender Hiseni, koji je član Demokratskog saveza Kosova, 21. jula postavljen je za koordinatora za dijalog Kosova sa Srbijom. Bio je prvi ministar spoljnih poslova Kosova od 2008. do 2010., dok je od 2014. do 2017. bio ministar unutrašnjih poslova. Bio je poslanik DSK u Skupštini Kosova u nekoliko saziva.

Dijalog između Kosova i Srbije nastavljen je nakon virtuelnog sastanka 12. jula,  sastancima u Briselu 16. jula između kosovskog premijera Avdulaha Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz posredovanje Evropske unije, posle više od 20 meseci kada je dijalog prekijnut zbog obrazloženja Srbije da ne može biti uslovljavanja dijaloga, nakon što je Kosovo uvelo takes na srpsku robu.

Još jedan sastanak u okviru ovog procesa najavljen je za početak septembra ove godine, navodi Kljan Kosova.