Hiseni: Kurti je bio deo kancelarije OVK, optužuju ga politički rivali koji su izgubili svoje argumente

Driton Hiseni i Aljbin Kurti
Izvor: Facebook

Poslanik Samoopredeljenja Driton Hiseni branio je lidera ove stranke i premijera Aljbina Kurtija, nakon optužbi političkih rivala da nije bio deo rata OVK, prenosi Koha.

Hiseni je naglasio da osporavanje Kurtijeve prošlosti čine samo "politički rivali koji su izgubili druge argumente".

„Celo javno javno mnjenje na Kosovu i međunarodni faktor koji je tada bio u pregovorima zna da je Aljbin Kurti bio deo kancelarije OVK. Osporavaju ga političari, politički konkurenti koji su izgubili druge argumente i pokušavaju da ga ospore u tom pogledu, ali mi znamo aktivnost gospodina Kurtija i pre nego što je bio na funkciji, ali i tokom funkcionisanja Kancelarije za političko predstavljanje OVK, u kojoj sam takođe dugo služio“, rekao je Hiseni.

Kada je reč o izjavi lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da je Kurti „regrutovan iz Srbije“, Hiseni kaže da je to „veliki greška“.

„Mnogo je svedoka koji govore o Aljbinovoj patnji u srpskim zatvorima. Mislim da ovim izjavama nije mesto u našem društvu. Ne postoje takve teorije koje se mogu odvijati u svesti ljudi na Kosovu. Svima koji su bili u zatvoru sa Aljbinom jasni su njegovi stavovi i patnje koje je pretrpeo u zatvoru, žao mi je Haradinaja, ali čini mi se da je to velika greška u njegovim izjavama i da nije prva. Nažalost, on nastavlja sa tim propustima“, rekao je.