Hiseni: Kurti za poskupljenje i inflaciju krivi građane jer kritikuju vladu

Zđim Hiseni
Izvor: Ekonomia online

Poslanik Socijaldemokratske partije Zđim Hiseni rekao je da kosovski premijer Aljbin Kurti u svom reagovanju okrivljuje građane za povećanje cena, zbog toga što kritikuju vladu, prenosi Ekonomija onlajn.

Hiseni u Info magazinu u Kljan Kosova naglasio da Kurti pokušava da “restrukturira privredu kroz državne mehanizme i što će biti neuspeh od početka”.

„Kurti u reagovanju kaže i da su za poskupljenje odgovorni i krivi ljudi koji kritikuju vladu i koji se žale na poskupljenje, jer su izazivali paniku. Sada svako ko ima taj cilj i pokušava da restrukturira privredu kroz državne instrumente je promašaj od početka. Ako smo toliko pod uticajem globalnog nivoa, onda nam je potrebna globalna saradnja”, poručio je Hiseni.

Prema njegovim rečima, aktuelni kosovski premijer se pokazao kontradiktornim u svom ekonomskom planu.

„Vlada nam je došla sa porukom da će kroz pojam suvereniteta i korišćenjem u ekonomiji smanjiti nejednakosti koje su često rezultat globalne povezanosti privrede. Ova činjenica nam pokazuje da će svaki levičarski projekat koji ima osnovni pojam suvereniteta, odnosno ograničenje instrumenata koje daje država, prva kriza pokazati da su instrumenti države da izazove globalni kapitalizam možda bili nedovoljni”, zaključio je Hiseni.