Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuju Briselskom dijalogu

hiseni palmer
Izvor: Facebook

Kosovski koordinator u procesu dijaloga sa Srbijom Skender Hiseni sastao se danas u Vašingtonu sa Specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je Hiseniju naglasio da SAD ceni konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.

Hiseni je na društvenoj mreži Fejsbuk nakon sastnaka napisao da je sa Palmerom imao dug i sadržajan sastanak.

„Nakon što sam obavestio gospodina Palmera o toku dijaloga u Briselu, vodili smo i iscrpan razgovor u cilju koordinacije dijaloga kako bi se proširila dinamika, i izbeglo odlaganje rasprave o konačnom sporazumu o međusobnom priznanju i normalizaciji između Kosova i Srbije“, napisao je Hiseni.

Dodaje i da je uloga SAD, pored EU nezamenljiva.

„Pozvao sam gospodina Palmera na aktivno prisustvo SAD-a za pregovaračkim stolom u Briselu“, napisao je Hiseni.

Kako je Hiseni rekao, Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan ponovio je da Sjedinjene Države cene konstruktivnu posvećenost kosovske vlade i svih institucija Kosova u procesu dijaloga.

„Palmer je naglasio da SAD podržavaju dijalog u Briselu i dodao da će Amerika biti sa nama tokom ovog procesa , kao snažna podrška za pravičan, stabilan i sveobuhvatan sporazum“, napomenuo je Hiseni.

Hiseni je dodao i da se nakon susreta sa Palmerom, takođe sastao i sa još dva američka zvaničnika iz Bele kuće.

 „Ti razgovori su takođe bili fokusirani na obnovljeni dijalog u Briselu i opšta dešavanja na Kosovu i u regionu“, zaključio je Hiseni.