Hiseni: Priprema tužbe za genocid protiv Srbije treba da bude mnogo ozbiljnija

Skender Hiseni
Izvor: © Kosovo Online

Bivši kosovski koordinator za dijalog Beograda i Prištine Skender Hiseni kritikovao je predsednicu Vjosu Osmani zbog izjave da je po pitanju tužbe protiv Srbije za genocid, koordinirala sa premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednikom Skupštine Gljaukom Konjufcom, rekavši da pokazuje neznanje.

Izjava Osmani, da je tužba „zajednički sporazum tri institucije, jer svaki stav koordiniram sa premijerom Kurtijem i predsednikom Skupštine, a tužba za genocid je ono sa čime se u potpunosti slažemo“, prema Hiseniju izjava "za pamćenje".

Naglasio je da nema primedbi na podnošenje tužbe za genocid protiv Srbije, ali da priprema tužbe treba da bude mnogo ozbiljnija od koordinacije između nje i Kurtija.

„Priprema znači da mora biti vrlo ozbiljna, sa detaljnim istraživanjem i u saradnji sa bilo kojom državom koja nam može pomoći da dođemo do pravde”, objavio je na Fejsbuku Hiseni.

U objavi je postavio Osmani više pitanja.

„Da li je dovoljna koordinacija između vas? Da li ste se složili da pripremite tužbu ili da je podnesete? Ako ćete je podneti, kome ćete je uručiti i kako? Da li ste predvideli moguće posledice? Da li ste sarađivali sa drugim zemljama, pre toga? Ako se niste složili da podnesete, zašto lažete običan narod? Da li vi i oni sa kojima koordinirate razumete šta je „namerna politika dvosmislenosti“, zapitao je u objavi Hiseni i dodao „Bože sačuvaj nas od neznanja“.