Hodžaj: Bisljimi je spretan samo da isključi Kosovo iz međunarodnih organizacija

Enver Hodžaj
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Demokratske partije Kosova i potpredsednik parlamenta Enver Hodžaj ocenio je da je zamenik premijera Besnik Bisljimi jedino sposoban da predstavlja Kosovo koje će biti izbačeno iz svih organizacija, a ne prihvaćeno, prenosi Ekonomija onlajn.

“Mislim da Bisljimi nije neko ko može da predstavlja uspešno Kosovo, već Kosovo koje je isključeno iz bilo koje organizacije. On nema taj talenat, on ne poznaje ovu oblast, ne poznaje ovu temu", rekao je Hodžaj.

On je naveo da članstvo u Savetu Evrope treba da bude prioritet, kao i spoljna politika.

"Pored nesporazuma koji se desio, najvažnije je da vlada ima akcioni plan i da aplicira u Savetu Evrope. Članstvo ne može da se desi za nekoliko nedelja, meseci. Članstvo se može dogoditi za dve ili tri godine, kao što se to desilo i sa drugim zemljama članicama Saveta Evrope", rekao je Hodžaj.

Zamenik Kosovskog premijera Besnik Bisljimi napravio je diplomatski gaf, kad aje nakon sastanka sa zamenikom generalnog sekretara Saveta Evrope Bjornom Bergeom na Tviteru napisao da je Berge pozdravio inicijativu Kosova da se prijavi za članstvo u Savetu Evrope.

Berge je ubrzo demantovao navode Bisljimija i poručio da Bisljimi nije tačno preneo njegove reči u vezi sa mogućom prijavom u Savet Evrope.