Hoti: Akcije Specijalizovanih veća treba posmatrati kao nezavisne postupke pravde

Kosovski premijer pozvao je pravosudne organe da rade svoj posao. Prema njegovim rečima, to je zato što Kosovo već mesecima ima normalnu vladu.   „Možda je iznenađujuće da već tri meseca postoji normalna vlada. Već tri meseca postoji normalna vlada, koja ima svoje nadležnosti koje se ne mešaju u pravosuđe. Možda se pitate zašto imamo takav pristup - pravosudni poslovi su odvojeni od vladinih. Pozivam pravosuđe da radi svoj posao nepristrasno, rekao je.
Izvor: GazzetaExpress

Kosovski premijer Avdulah Hoti kaže da akcije Specijalizovanih veća za ratne zločine OVK treba smatrati nezavisnim akcijama pravde, da vlada veruje da je pravda iznad svega i da se mora u potpunosti poštovati.

„Vlada Republike Kosovo smatra da postupci Specijalizovanih komora proističu iz njihovih zakonskih i ustavnih obaveza i odgovornosti i da ih treba smatrati nezavisnim postupcima pravde“, napisao je Hoti na Fejsbuku.

Dodao je da vlada veruje da je pravda iznad svega i da se mora u potpunosti poštovati.

„Vlada Kosova prepoznaje kao neotuđivu čistu i svetu svrhu naroda Kosova u borbi za slobodu“, naveo  je on povodom akcije Specijalnog suda u kancelarijama Organizacije ratnih veterana OVK gde su uhapšeni Hiseni Gucati i Nasim Haradinaj.