Hoti nakon vesti da je napustio DPK:  Niko i ništa neće zaustavi moju posvećenost pronalaženju naših najmilijih

Andin Hoti
Izvor: Reporteri

Predsednik kosovske komisije za nestale Andin Hoti izjavio je da su reakcije i zamerke nakon vesti da je napustio DPK, neprihvatljive i štetne za mjegovu misiju.

„Od stupanja na dužnost, jasno sam stavio do znanja i to ponavljam i danas: niko i ništa neće moći da zaustavi moju posvećenost pronalaženju naših najmilijih; mog oca i 1.631 nestalih tokom rata. Neću odustati ni po koju cijenu niti brinuti za bilo čije političke pozicije ili mišljenja", naveo je Hoti u objavi na Fejsbuku.

Istakao je da političke reakcije imaju ozbiljne posljedice, zbog orkestriranih napada koji su sinoć kulminirali "senzacionalnom" vešću o mom navodnom odlasku iz DPK, što je kako je naveo ne samo uznemirujuće i neprihvatljivo, već štetno po njegovu humanu misiju u Komisiji za nestale zbog obračuna izbornih interesa uoči kampanje.

"Politički napadi i neetičan pristup nekih medija sa montiranim fotografijama, nikome nisu na čast i osim što mi nanose ličnu štetu truju javno mnjenje u zabrinjavajućoj meri", dodao je u objavi Hoti.

Naglasio je da su napadima pokušali da bace „blato“ na njegovo nasleđe i „pravedni rat OVK“.

„Razumevajući sve one koji su me nesvesno napali, propagandne kampanje, umesto saradnje na poslu kome sam posvećen i na kome insistiram, samo će nastaviti agoniju porodica koje više od dve decenije sa nestrpljenjem čekaju istina o sudbini njihovih najmilijih”, poručio je Hoti u objavi.