Hoti: Neće biti ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, tražimo recipročno priznanje Srbije i Kosova

Gazzeta Express
Izvor: Gazzeta Express

Kosovski premijer Avdulah Hoti i kandidat DSK za ovu funkciju , kaže da se o njegovom pristupu procesu dijaloga sa Srbijom govore neistine, prenosi Reporteri.

“U vezi sa mojim pristupom i pristupom Vlade Republike Kosovo u vezi sa procesom dijaloga, govore se neistinite stvari, stoga želim da pojasnim da smo u dijalog sa Srbijom ušli na jasnim principima”, napisao je Hoti na Fejsbuku.

Prema njegovim navodima “Ustav Kosova je bio i ostao putokaz, o teritorijalnom integritetu Kosova se ne može pregovarati, nema asocijacije sa izvršnim nadležnostima i finalni sporazum treba da obuhvati i recipročno priznanje između dve zemlje.”.

Dodao je da “ove principe podržavaju i naši partneri i da neće biti odstupanja od ovih principa”.

 

Растко
14. Januar 2021.
Predizborna kampanja.
Ovakav stav je moguć jedino u crtanim filmovima.
Ja
14. Januar 2021.
Zso mora biti ja neznam zasto vas tamo neko pita problemi se trebaju resavati bez zso nema normalizacije odnosa to treba svi oni iz medjunarodne zajednice i svih ljudskih prava podrzavaju zso za normalizaciju odnosa srbije na kosovu i metohije i sva ta zajednice za prava i pravdu naroda skloniti albanske sile i lazi treba biti zso nece biti normalizacije niti ce biti stabilnosti !!!!
Ja
14. Januar 2021.
Svi oni medjunarodne zajednice za ljudska prava treba sami skloniti nepravde i sile zlocine i svega sto nevalja oni trebaju reogovati kad vide nepravde lazi sile i svega sto nevalja !!!!
Ja
14. Januar 2021.
Kosovo je srbija nema sile kosovo je tudja zemlja nije vasa nikada nije ni bila kosovo je deo srbije i srpska je drzava !!!