Hoti: Normalan premijer bi sebe i svoje podređene stavio na raspolaganje pravdi

Avdulah Hoti
Izvor: Gazeta Express

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti ocenio je da bi svaki normalan premijer, kada se suoči sa hapšenjima ljudi koji rade u ministarstvima zbog korupcije, zahtevao punu i brzu istragu i stavio sebe i svoje podređene na raspolaganje pravdi, prenosi Ekonomija onlajn.

Međutim, kako je Hoti podvukao, aktuelni premijer Aljbin Kurti je za razliku od toga demantovao da postoje korupcija i zloupotreba u vladi Kosova poručujući da gubitnike treba tražiti u staroj i korumpiranoj političkoj eliti.

Hoti kaže da ta Kurtijeva izjava samo pojačava sumnje.

"Sumnje se povećavaju i zbog toga što on ne opovrgava razloge hapšenja, gde se pominje i njegovo ime, ali je vređao medije, opoziciju i pravosudne organe", ističe Hoti..

Hoti dodaje da bi to mogao biti razlog što Kurti kroz zakon želi da kontroliše Tužilački savet, kao i to što predsednca Kosova Vjosa Osmani ne imenuje novog glavnog tužioca.

"Izgleda da je to bio razlog njegovog insistiranja, čak i nakon mišljenja Venecijanske komisije, da se kroz zakon kontroliše Tužilački savet. To je bio razlog što joj ne daje dozvolu da odredi novog glavnog tužioca. Uzalud im je to", naveo je Hoti.