Hoti o prijavama Hajdari i Kusari: Nijedna tužba nije vezana za ono o čemu se radi na snimcima

Avdulah Hoti
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti reagovao je nakon tužbe koje je ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari podnela protiv medija "Nacionale" zbog objavljivanja audio-zapisa koji pokazuju zloupotrebe sa državnim rezervama i tužbe šefice Samoopredeljenja u skupštini Mimoze Kusari-Ljila podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg poslanika i funkcionera Srpske liste Slavka Simića za audio snimke koje je objavio isti medij.

Hoti je  na Fejsbuku napisao da su "pravosuđu danas podnete dve tužbe eksponenta vlasti protiv onih koji su ih potencijalno snimili i objavili razgovore u kojima su akteri ovi eksponenti vlasti".

"Paradoksalno, što se tiče onoga što je objavljeno u medijima, nijedna tužba nije vezana za ono što se govori na snimcima", naglasio je Hoti.

Prema njegovim rečima, ovo je "apsurdna situacija u demokratiji", dodajući da bi "normalan političar, koji oseća javnu odgovornost, podneo ostavku dok ova dešavanja ne rasvetle pravosudni organi".

"Naravno da ne očekujem da će ti demagozi preuzeti bilo kakvu odgovornot, jer se radi o istim ljudima koji na funkciji drže ambasadora koji potencijalno može biti optužen za milionski skandal, protiv kojih je vođena i parlamentarna istraga", naveo je on, misleći na slučaj ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berišaja, koji je osumnjičen za koruptivne poslove.

 Bivši premijer Kosova je naglasio da su to su isti ljudi,koji ne smenjuju šefa KEK-a (Nagipa Krasnićija), "već ga drže suspendovanog i isplaćuju mu platu od preko 1.500 evra mesečno, iako se zna da je u pritvoru".