Hoti: Pitanje nestalih biće rešeno kada se postigne konačni sporazum sa Srbijom

Avdulah Hoti na KZN povodom sednice Ustavnog suda.jpg
Izvor: Ekonomia onlajn

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao da je rasvetljavanje sudbine nestalih na Kosovu prioritet vlade i jedna od glavnih tačaka u procesu dijaloga sa Srbijom, prenosi Zeri.

Danas je održan sastanak premijera Hotija sa članovima Koordinacionog saveta udruženja porodica nestalih na Kosovu. Hoti je istakao  da će ovo pitanje biti rešeno posle postizanja konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, na osnovu koga će se Beograd obavezati da pruža sve podatke o mestima masovnih grobnica.
 
"Vlada izražava spremnost  kontinuirane podrške u bilo kom obliku, svim udruženjima rođaka nestalih. Reč je o vrlo osetljivom pitanju i zahteva ozbiljan pristup državnih institucija", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Premijer Hoti je predložio da sastanci u ovom formatu održavaju redovno, a predlog  su pozdravili članovi Koordinacionog saveta udruženja rođaka nestalih na Kosovu.

Rados
11. Decembar 2020.
Jeste i treba da se rasvetli sudbina nestalih lica u ratu i posle rata.U Srbiji su iskopane nekoliko masovnih grobnica.Ali vi na Kosovu cutite i krijete.Zasto i vi ne otkrijete i znate da ima nekoliko grobnica sa srpskim civilima ubijenih na svirep nacin i to posle rata 99 god.I vi treba da kazete istinu a ne samo da napdate Srbiju.Svi su pravili zlocine i Srbi i Albanci neko manhe neko vise.Ali zlocin je zlocin bez obzira koga napravio mora odgivarati.U ratu nema nevini sto Kosovo Srbija je agresor a Kosovo zrtva.Pa kohe onda pravio zlocine posle rata u miru gde je ubijeno na hiljade civila Albanaca koji bili protiv Ovk .Srba Roma Bosnjaka i ostalih.Koje ubio te lhude neko mora poloziti racune i krivicno odgovarati bez obzira dali su zrtve Srbi i Albanci.