Hoti: Vlada neodgovorno vodi Kosovo, vraćaju društvo nekoliko decenija unazad

Avduljah Hoti
Izvor: Ekonomia Online

Bivši kosovski premijer Avdulah Hoti saopštio je da sa zabrinutošću prati dešavanja na Kosovu poslednjih nedelja jer Vlada vraća građane nekoliko decenija unazad, dok potparolka Demokratskog saveza Kosova Sibel Haljimi poručuje da Vlada visoko podiže belu zastavu predaje.

Povodom najave restrikcije električne energije, Hoti je napisao u objavi na Fejsbuku, da Vlada neodgovorno vodi  Kosovo, dodajući da građane vraćaju decenijama unazad.

"Nažalost, restrikcijom struje vraća se situacija iz prvih godina nakon rata 1998-1999. U međuvremenu, da bi prikrili ovo loše upravljanje, otvaraju temu marama u školama, vraćajući u fokus raspravu iz prvim godinama posle Drugog svetskog rata", napisao je Hoti na Fejsbuku.

Sibil Haljimi je poručila da vladajuća stranka da se nosi sa krizom struje,a  da problemi građana nisu interesantne teme za premijerova obraćanja i govore.

"Sedmicu počinjemo sa restrikcijama struje! Sredinom avgusta porodice su u krizi zbog visokih cena osnovnih proizvoda za život", navela je Haljimi na Fejsbuku.