I sa Brnjaka otišli svi srpski policajci i službenici, sa njima i tri Bošnjaka

Brnjak, srpski policajci i službenici podneli ostavke
Izvor: Kosovo Online

Istovremeno sa kolegama na Jarinju, i srpski pripadnici administrativne službe na prelazu Brnjak kao i srpski policajci koji su tamo radili u okviru kosovskih institucija predali su svoje uniforme i napustili ovu službu, u skladu sa odlukom koju su juče doneli svi predstavnici Srba sa severa.

Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna sa prelaza Brnjak, ukupno 24 srpska policajca i službenika, ali i tri Bošnjaka, došli su zajedno na prelaz nešto posle 16 časova i podneli ostavke.

Razdužili su se u prisustvu albanskih predstavnika kosovskih insitucija koji će ubuduće sami obavljati ove dužnosti.

Jedan od pripadnika administrativne službe na prelazu Brnjak koji je danas podneo ostavku Miloš Dančetović kazao je za Kosovo onlajn da, zajedno sa svojim kolegama, sledi stav političkog rukovodstva i kolega iz policijskih stanica na severu. 

"Sledeći stav našeg političkog rukovodstva, kao i naših kolega iz četiri stanice na severu, svi policijski službenici srpske nacionalnosti danas su na prelazu Brnjak podneli ostavke", rekao je Dančetović.

Inače, više od 300 srpskih policajaca sa severa Kosova razdužilo je danas oko 14 sati uniforme kosovske policije u Severnoj Mitrovici.