Ibrahimi: Ne radi se o registarskim tablicama, Kurti ne želi da se dogovori

Iljir Ibrahimi
Izvor: Klan Kosova

Politički analitičar Iljir Ibrahimi smatra da je zahtev Sjedinjenih Američkih Država po pitanju registarskih tablica upućen Kosovu bio vrlo jasan i ocenjuje da premijer Aljbin Kurti nije voljan da ide napred sa sporazumom, prenosi Kljan Kosova.

"Nije reč o registarskim tablicama. Ako su danas tablice, sutra može da bude nešto drugo. Jer sa Srbijom verovatno postoje desetine tehničkih problema za koje se očekuje da budu rešeni opštim sporazumom. Zahtev Sjedinjenih Američkih Država je bio vrlo jasan, da se ne postavljaju tako proste tehničke stvari kao barijere za dijalog. Mi ne znamo ni istoriju kako je Kosovo osnovano, kako je formirano i kako je dospelo ovde, ili hoćemo da zaboravimo, ili smo zaista krenuli na autodestruktivni kurs u odnosima sa SAD", upitao je Ibrahimi.

Ibrahimi je napomenuo da je odlaganje posete Sjedinjenim Državama pojedinih kosovskih ministara jasan znak.

"Pojavili su se prvi znaci, može se nazvati ukorom. Samo su funkcioneri jedne političke stranke zamoljeni da ne putuju u SAD. Rečeno im je da su u krizi, pa treba da ostanu na Kosovu. Ne radi se o registarskim tablicama, radi se o tome da premijer Aljbin Kurti nije voljan da ide napred sa sporazumom", rekao je Ibrahimi.