Igor Simić: Napad na Srbe u Mitrovici 2018. nećemo nikada zaboraviti

Igor Simić
Izvor: Večernje novosti

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić podsetio je da se na današnji dan 2018. godine dogodio napad na Srbe u Kosovskoj Mitrovici i prebijanje i hapšenje direkora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

"Proći će potpuno neprimećeno da je danas druga godišnjica napada na učesnike okruglog stola u Kosovskoj Mitrovici, hapšenja i brutalnog prebijanja direktora Đurića i potom vodanja na povocu kroz centar Prištine. Toga dana ministru poljoprivrede Nenadu Rikalu kundakom i cokulama polomljena su tri rebra, povređene su desetine drugih učesnika koji su sedeli i mirno razgovarali o budućnosti Kosova i Metohije. Da se to desilo bilo kome drugom, da se to desilo nekom drugom narodu, ni tragedija korone ne bi sprečila da to bude jedna od glavnih priča ne samo u domaćim nego i međunarodnim medijima", ukazao je Simić

On je naglasio da je kojim slučajem glavni pregovarač i državni predstavnik neke druge zemlje uhapšen, prebijen i vodan ulicama na povocu, vlasti koje su to uradile našle bi se na crni listama i sankcijama mnogo godina.

"Ali, pošto su u pitanju Srbi, i pošto je u pitanju bio srpski predstavnik, zvezde su napadači na njega...Primaju ih u svojim prestonicama uz sve počasti, predstavljaju kao mirotvorce, promovišu knjige... A ceo događaj je gurnut pod tepih i zaboravljen. Kao što bi bio od njih zaboravljen da su ti naši Srbi toga dana svi do jednog pobijeni. Od nas neće biti zaboravljen. Sve će jednog dana doći na svoje. Ostanite kod kuće i mislite o tome", napisao je Simić na Fejsbuku.