Imeri: Opozicija ne zna kako da napravi razliku između kažnjavanja vlasti i građana

visar imeri
Izvor: N1 Info

Bivši poslanik Visar Imeri izjavio je da bi sve političke stranke na Kosovu trebalo se uozbilje po pitanju zdravstvene i ekonomske krize, kao i po pitanju optužnica protiv bivših lidera OVK i pitanju predsednika Kosova, prenosi Koha.

Prema rečima Imerija, predsednik Kosova mora biti izabran pre nego što se izađe na birališta, jer kako je rekao, tek tada ne može biti političkih pregovora.

"U situaciji smo da ne postoji saglasnost o tome ko treba da bude predsednik. Pregovaranje za predsednika je nemoguće. Sve stranke se moraju okupiti, izabrati predsednika i izaći na birališta. I da se dogovore o paketu za ekonomska pitanja ", rekao je Imeri.

Dodao je i da bi širenje vladajuće koalicije formalno rešilo pitanje kvoruma u ​​Skupštini Kosova.

"Glavni pokretač eventualnog širenja koalicije izbegava izbore i to se radi da bi se izbegla pobeda Samoopredeljenja, i to je pogrešan razlog da se ne ide na izbore",ocenio je Imeri.

Kaže i da Pokret Samoopredeljenje nikada ne bi prihvatio da uđe u aktuelnu vladajuću koaliciju.

Bivši poslanik kritikovao je opozicione stranke koje ne glasaju o Nacrtu zakona o ekonomskom oporavku, iako se slaže da Nacrt zakona nije potpun.

"Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, naravno, mogao je biti i bolji, ali kao zakon i dalje pomaže situaciji, bez obzira koliko je mala ova pomoć. Budući da opozicija nema drugu mogućnost, bolje je izmeniti ovaj zakon", rekao je Imeri.

Komentarišući odgovor vlade Avdulaha Hotija na borbu protiv pandemije koronavirusa, Imeri kaže da su preduzete antikovid mere donesene kasno.

Mere subvencija za plate za radnike nazvao je dobrim korakom, ali je rekao da je zaboravljeno na socijalno ugrožene slučajeve.

Komentarišući promenu administracije u Sjedinjenim Državama, Imeri je rekao, da dolaskom Bajdena na mesto predsednika SAD bolju saradnju.

"Jednom kada bude uspostavljena administracija Bajdena, imat ćemo jasnu posvećenost SAD Kosovu. Mislim da Trampov pristup, posebno Grenelov prema Kosovu, nije bio dobar. Nije nam donelo ništa dobro. Nije da očekujem, ali siguran sam da ni Bajden neće to učiniti. Moramo se potruditi da imamo aktivniji sistem diskusije za pokretanje naših pitanja, ali ne smemo da dovodimo u pitanje našu saradnju sa Sjedinjenim Državama", rekao je Imeri.