IPŽP: Poništeni lokalni izbori u Đeneral Jankoviću

IPŽP.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Odlukom Izbornog panela za žalbe i predstavke (IPŽP) izbori u opštini Đeneral Janković su poništeni, i glasanje će se ponoviti, prenosi Ekonomija onlajn.

Izborni panel za žalbe i predstavke prihvatio je žalbu dosadašnjeg predsednika ove opštine Rufkija Sume, u kojoj se navodi da su pristalice DPK  izvršile pritisak na građane Đeneral Jankovića da glasaju za njih na lokalnim izborima 17.oktobra. 

"Dana 18.10.2021, IPŽP je primio žalbu od nezavisnog kandidata Rufkija Sume, koji tvrdi da su tokom poslednje noći lokalnih izbora u opštini Đeneral Janković, pristalice DPK vršile pritisak na građane postavljajući im ultimatume. Takođe se  sumnja, da je došlo do kupovine glasova. Podnosilac žalbe navodi da je pozvana Kosovska policija, ali da nisu izašli na teren, to jest nisu reagovali“, navodi se u saopštenju.

Opština Đeneral Janković ima ukupno 11 biračkih mesta. Prema rezultatima od nedelje, nakon prebrojavanja svih glasova, Mehmet Baladži iz DPK pobedio je sa 50,98 odsto od ukupnog broja glasova, a nezavisni kandidat Rufki Suma je dobio 42,47 odsto glasova.