Isa Mustafa: Nakon skupštine DSK vratiću se naučnom radu

Isa Mustafa
Izvor: Reporteri

Isa Mustafa kaže da će se u budućnosti uglavnom baviti naučnim radovima i naglašava da ne namerava da ostane neutralan prema razvoju događaja na Kosovu, jer je politika deo njegovog života, prenosi Gazeta Ekspres.

Nakon što je podneo ostavku na mesto predsednika DSk na kom je proveo više od jedne decenije, Mustafa tvrdi da će sa posebnim intenzitetom nastaviti svoj naučni rad i veruje da će DSK ponovo doći na mesto vodeće stranke.

„Verujem da će se DSK uskoro ponovo konsolidovati kao vodeća stranka na Kosovu. Sada ću sa posebnim intenzitetom nastaviti svoj naučni rad", rekao je Mustafa.

On kaže da je politika deo života i da će pratiti razvoj događaja na Kosovu i  neće ostati neutralan.

„Neću ostati neutralan prema budućnosti svoje zemlje, jer sam bio akter u izgradnji naše državnosti," dodao je Mustafa.

Mustafa smatra da je za podnošenje kandidature za mesto novog lidera DSK pre svega potrebna hrabrost.

„DSK je jedina politička stranka na Kosovu koja ima mnogo kandidatura za mesto predsednika. Kandidatura je stvar hrabrosti", kaže predsednik u ostavci ove stranke.

Po Mustafi, svaki od četvorice kandidata koji su izrazili nameru da preuzmu kormilo stranke imaju potrebne kvalitete za to mesto, ali proces njihovog izbora, kako kaže, oštećuju navijači.

„Svaki od kandidata ima različite karakteristike od liderstva, političkog iskustva, znanja i veština i načina komunikacije. Delegati će tajnim glasanjem odabrati čoveka koji će ponuditi ono što žele svojoj stranci", rekoa je za Alban Post Mustafa.

Mustafa kaže da je ostavku na mesto lidera stranke podneo zbog loših rezultata na izborima 14. februara kada je DSK osvojila samo 12,73 odsto glasova.

„Procenio sam da promena predsednika DSK može biti dobar čin nakon vrlo nepovoljnih rezultata na ovim izborima. Stoga očekujem adaptaciju i organizaciju stranke i suočavanje sa izazovima koji je očekuju ", kaže Mustafa.

Kandidati za predsednika DSK su Besian Mustafa, Anton Ćuni, Ljutfi Haziri i Ljumir Abdidžiku. Sledeći lider biće četvrti u istoriji stranke koja traje od 1989. godine, nakon osnivača Ibrahima Rugove njegovog nasljednika Fatmira Sejdiua i Ise Mustafe.