Isa Mustafa: Osmani i Kurti odustali od svojih principa

Isa Mustafa
Izvor: Ekonomia Online

Bivši kosovski premijer Isa Mustafa sumnja da će predsednica Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti ispuniti obaveze vezano za dijalog sa Srbijom jer su se, kako je naveo, odrekli mnogih svojih principa, prenosi Ekonomija onlajn.

Kritikovao je stav kosovskih institucija prema dijalogu rekavši, da kao i Vlada, ostale institucije nemaju ideju šta da rade u dijalogu Beograda i Prištine.

Svoj stav Mustafa je izneo neposredno pre najavljenog nastavka dijaloga i službene posete Kosovu specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka i specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Metjua Palmera, koji od Osmani i Kurtija očekuju saopšte stav o tome na kakav kompromis su spremni.

„SAD i EU pozivaju obe strane na kompromis u dijalogu. Kurti i Osmani moraju da obaveste Skupštinu i građane o svojoj spremnosti na kompromis. Njihov opozicioni politički diskurs je potrošen", rekao je Mustafa.

Dodao je da Kurti i Osmani nanose štetu i sebi i Kosovu.

„U dijalogu je nužno imati protivljenja. Ali ne opozicija koja se protivi dijalogu već opozicija koja ne dozvoljava donošenje sporazuma koji nije u interesu građana i naše države“, rekao je Mustafa.