Isufi: Strateški cilj nam je članstvo u NATO

Sefer Isufi
Izvor: Ekonomia Online

Načelnik za strateške komunikacije pri Ministarstvu odbrane Sefer Isufi rekao je za Ekonomiju onlajn da je prioritet ministarstva povećanje plata vojnicima, dok je strateški cilj članstvo u NATO.

Kako je rekao ciljevi su poboljšanje ekonomskog položaja, uslovi rada, obrazovanje i obuka vojnika KBS.

"Jedan od primarnih ciljeva je povećanje plata vojnika. Među ciljevima ministra Mehaja, ne samo njegov godišnji, već i četvorogodišnji cilj je poboljšanje ekonomsko blagostanje pripadnika KBS-a i poboljšanje uslova službe, obrazovanja, obuke, smeštaja, ishrane i transporta. Odlučni smo da branimo državni suverenitet i da damo doprinos u okviru mirovnih operacija gde god se to vrednuje, a pored saveznika SAD i Kosova. Strateški cilj nam je članstvo u NATO i EU", rekao je on.

Dodaje da se konstantno radi na stvaranju vojnih sposobnosti i ističe da da su ušli u drugu fazu desetogodišnjeg procesa tranzicije i da su u prvoj fazi sve planirane aktivnosti uspešno sprovedene. 

Prema njegovim rečima, jedna od glavnih politika je produbljivanje međunarodne saradnje.

"Radimo i angažujemo se, a jedna od glavnih politika ministra odbrane Armenda Mehaja je produbljivanje i proširenje međunarodne saradnje sa fokusom na evroatlantske integracije, a ne samo na članstvo u NATO-u. Naše institucionalne komponente, ali evroatlantske integracije Republike Kosovo kao države. Imamo veoma dobre signale u domenu odbrambene diplomatije, na dobrom smo putu i cenimo da je urađen dobar posao", rekao je Isufi.