Iz Haradinajeve stranke poručuju da zbog pandemije nije vreme za vanredne izbore

Balji Muharemaj
Izvor: Facebook

Alijansa za budućnost Kosova koja je deo vlade Avdulaha Hotija smatra da trenutno nije dobar period za održavanje vanrednih izbora, prenosi Gazeta Ekspres.

Član predsedništva ove stranke koji je i gradonačelnik Suve Reke, Balji Muharemaj, rekao je da nije vreme za izbore jer se zemlja suočava sa pandemijom.

"Verujem da nije vreme za izbore, jer je pred nama veliki izazov“, rekao je on.

Kada je u pitanju  Specijalni sud, Muharemaj je rekao da je ono što se događa sa Kosovom nepravedno, jer se vodi rat protiv bivših vojnika OVK.

"Ne želim da nam se dešava ono što se dešava sa Kosovom, jer se protiv Kosovo vodi nepravedan rat protiv bivših vojnika OVK, jer smo mi vodili pravedan rat“, rekao je Muharemaj.

On kaže da je ovaj proces politički.

"Dakle, za mene je ovo sve politika i verujem da će se vrlo brzo svi oni koji su otišli, počev od predsednika države, vratiti da žive slobodno jer nemaju zakonske krivice“, navodi on.

Prema Muharemaju, pravo svake parlamentarne grupe je da ima kandidata za predsednika.

"Verujem da Ramuš Haradinaj ispunjava sve uslove da bude predsednik, koji je pred sobom imao mnogo izazova i savladao ih, i verujem da se ova situacija u ​​saradnji sa svim političkim strankama mora dogovoriti. Za mene je u ovom trenutku važan interes građana, a ne stranaka. Po meni mislim da je dobro da ova vlada nastavi i da se DPK pridruži, da reši neke probleme koji su pred nama i da se okonča haški proces“, zaključio je Muharemaj.