Izraelski premijer: Dirljiva poruka Vjose Osmani posvećena Jevrejima

Benjamin Natanjahu
Izvor: Twitter

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu podelio je na svojim Fejsbuk i Tviter profilima video snimak na kojem predsednica kosovske skupštine Vjosa Osmani govori o Jevrejima, prenosi Koha.

Osmanijeva je video poruku snimila u blizini spomen-ploče Jevrejima koji su izgubili živote tokom Drugog svetskog rata.

Netanjahu je govor Vjose Osmani nazvao dirljivim, misleći na nju kao na prvu muslimansku predsednicu parlamenta koja je otvorila ambasadu u Jerusalimu, gradu podeljenom između Izraelaca i Palestinaca.

"Dirljiva poruka Vjose Osmani, predsednice kosovskog parlamenta, prve države sa većinskim muslimanskim stanovništvom koja je otvorila ambasadu u Jerusalimu“, napisao je Netanijahu na Tviteru.

U svom govoru, Osmanijeva je uz zahvalnost Izraelu na priznanju Kosova, govorila i o tome kako su pre više od sedam decenija Albanci na Kosovu otvorili svoja srca i domove jevrejskim građanima kako bi ih spasili od izumiranja.

Ona je rekla da je posebna veza između naroda Kosova i Izraela konačno formalizovana uspostavljanjem diplomatskih odnosa između zemalja, koji je uspostavljen prošle nedelje na sastanku u Vašingtonu.

"Iz kosovskog parlamenta izražavamo zahvalnost SAD što su to omogućile. Radujemo se jačanju našeg prijateljstva sa Izraelom kroz parlamentarnu saradnju sa Knesetom“, poručila je Osmani.