Jakaj: Uznemirava ćutanje Kurtija o dešavanjima na severu, ne znamo šta planira

Naim Jakaj
Izvor: Ekonomija online

Istraživač na Kosovskom institutu za pravosuđe Naim Jakaj ocenio je kao uznemirujuće to što Aljbin Kurti ćuti o situaciji na severu, ističući da kosovski premijer "ima ustavnu i zakonsku obavezu da na sednici parlamenta parlamenta i obavesti poslanike, ali i građane o svim dešavanjima, kao i o daljim koracima", prenosi Ekonomija onlajn.

"Od petka svedočimo o dešavanjima u opštinama na severu Kosova, a Kurti se do sada oglašavao uglavnom na društvenim mrežama", naveo je Jakaj. 

On je ocenio da je uznemirujuće to što Kurti "ćuti" o dešavanjima na severu, dok su se svi drugi iz međunarodne zajednice oglasili po tom pitanju.

"Za nas je ovo veoma uznemirujuće i apsurdno. Imamo reakciju američkog ambasadora na Kosovu, imamo reakciju američkog državnog sekretara Blinkena, imamo reakciju najviših predstavnika EU, koji su takođe uključeni u dijalog i imamo reakcije američkog Stejt departmenta. Ali nemamo reakciju premijera, nemamo informaciju za Skupštinu i građane o tome kakva je situacija i kakvi potezi će se dalje vući", kazao je Jakaj.