Jakurti: Samoopredeljenje ne vrši pritisak na Ustavni sud, očekujemo od njih doslednost

Samoopredeljenje
Izvor: lajmi.net

Edision Jakurti, zamenik ministra iz redova Pokreta Samoopredeljenje rekao je da Vlada Kosova dobro radi svoj posao, uprkos činjenici da je poslednjih meseci bila suočena sa tri krize.

Jakurti je u emisiji Frontal na televiziji T7, govorio o trenutnoj političkoj situaciji na Kosovu i odluci koju bi Ustavni sud trebao da donese u vezi mandatara.

“Ne mislimo da vršimo pritisak, ono što smo rekli jeste da očekujemo da će Ustavni sud biti dosledan, a očekujemo da će odluka biti u skladu sa Ustavom, s obzirom da Ustavni sud ne prepisuje, već tumači postojeći Ustav. Čekaćemo njihovu odluku i bićemo dosledni”, rekao je Jakurti.

Vlada trenutno radi svoj posao visokim intenzitetom, istakao je on.

“Bilo je to kratko, ali intenzivno vreme, dok su zemlje u svetu imale dvostruku krizu, mi smo imali trostruku krizu. Imali smo i političku situaciju koja je već otežala sve okolnosti, međutim, vlada je stabilna i izvršava svoje dužnosti i čekamo odluku Ustavnog suda”, rekao je on.

On je rekao da se situacija sa pandemijom popravlja i spomenuo je i proteste koji se u ovom trenutku organizuju u drugim zemljama.

“Vidimo da se situacija popravlja, to bi trebalo da bude dobra vest, bez obzira da li idemo na izbore ili ne. Faze kojima se bavimo sa postepenim otvaranjem privrede su takođe obećavajuće. Takođe vidimo i u drugim zemljama kako se organizuju protesti sa različitim merama”, rekao je on.