Janjić o svojoj izjavi za Grenela: To ne komentarišem

Dušan Janjić
Izvor: N1 Info

Analitičar Dušan Janjić odbio je da za Kosovo onlajn razgovara na temu svoje nedavne izjave, koja je izazvala priličnu pažnju ovdašnje javnosti, o tome da "Srbija plaća Ričardu Grenelu 100.000 dolara mesečno".

Na Janjićevu tvrdnju iznetu albanskim medijima, koju je Grenel odmah oštro demantovao, reagovali su u međuvremenu i iz SAD, pa se za nju zainteresovao i profesor na Univerzitetu "Džons Hopkins“ Danijel Server na Tviteru, koji je poručio da bi voleo da ima dokumentovane dokaze o tome kako bi ih lično dostavio Ministarstvu pravde. 

U SAD postoje strogi propisi o načinu lobiranja i finansiranju tih aktivnosti, pa je razumljivo zbog čega je ova Janjićeva izjava izazvala različite reakcije, ali on nije svoju tvrdnju potkrepio nikakvim dokazima, a na pitanje Kosovo onlajna da nam da pojašnjenje da li su ga albanski mediji dobro preneli i šta bi još eventualno mogao da doda na tu temu, od njega je stigao kratak odgovor.

"To ne komentarišem", poručio nam je Janjić.

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, koji se trenutno nalazi upravo u poseti Albaniji i Kosovu, pre dva dana demantovao je ove tvrdnje rekavši da "nikada ne treba verovati nikome ko je rekao tako nešto".

"To nije istina. Vlada Srbije mi ne plaća ni centra", poručio je tada Grenel za "Gazetu insajderi".

Povodom toga se oglasio i državni sekretar u MSP Srbije Nemanja Starović koji je putem Tvitera naveo da je "suluda ideja da Srbija plaća Grenela".

"Naravno da niko iz Srbije ne plaća Grenelu 100.000 dolara mesečno. Tako suluda ideja može nastati jedino kada se sklonost ka autoprojekciji poklopi sa latentnom grandomanijom. A na bagatelisanje sopstvene države su nas takvi već navikli", naveo je Starović u objavi na Tviteru.