Jašaraj: U nekim školama počela nastava zbog pritisaka i ucena ministarke Nagavci

Rahman Jašaraj
Izvor: Reporteri

Predstavnik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture, Rahman Jašaraj, rekao je da je otvaranje ovih škola bilo zbog pritiska i ucena od strane ministarke prosvete Arberie Nagavci u onim opštinama koje je posetila., prenosi Telegrafi.

"Na sastancima koje održavamo svakodnevno analiziramo situaciju, a javnosti je poznato da je u nekim školama nastava počela. To se desilo nakon neviđenih pritisaka na štrajkače, koje  podrazumevaju posete ili poruke. Gospođa Nagavci nije prestala da ide u opštine za koje je mislila da će se lakše poopustiti. U Podujevu, Gnjilanu, Kamenici i Đakovici pritisak je vršen svuda i Vlada to ne može da sakrije. Pritisak vrši upravo gospođa Nagavci", rekao je on.

Jašaraj je poručio da će se jedinstvo među štrajkačima nastaviti, a lekcija koja počinje pritiskom ne može biti plodonosna i iskrena.

"Štrajkači su i dalje jedinstveni u svojim zahtevima, loše je ovo što se radi sa školama. Nikakvo pozitivno kretanje se ne može postići pritiskom i ucenama. Možda postoje pojedinci koji su, nakon pritiska, odlučili da nastave sa predavanjima. Međutim, ovaj metod ne donosi ništa pozitivno, jer kada lekcija počne sa pritiskom, neće imati ovaj efekat i neće biti originalna. Vlada ne bi trebalo treba da se hvali otvaranjem pet ili deset škola, jer to nije uspeh", izjavio je on.