Jašari: Ustav se ni po koju cenu ne sme menjati

Bekim Jašari
Izvor: Reporteri

Gradonačelnik Srbice Bekim Jašari saopštio je da se Ustav Kosova ni na koji način i ni po cenu ne može i ne sme menjati u ime postizanja konačnog sporazuma sa Srbijom, prenosi Reporteri.

Jašari je dodao da je Kosovo neprestano pravilo bolne kompromise u ime postizanja sporazuma sa Srbijom, uključujući pozitivnu diskriminaciju srpske manjine na Kosovu i dvostruko glasanje o suštinskim pitanjima, kao delu ustava.

"Srbija bi trebala da promeni ustav, koja pored toga treba da preuzme odgovornost za nestale, žrtve rata, genocid nad nevinim stanovništvom i materijalnu štetu nastalu u nedavnom ratu na Kosovu. Iz našeg ustava treba samo da se ukloni dvostruki glas, kao derivat Ahtisarijevog paketa koji koči budućnost i razvoj naše države“, objavio je Jašari na Fejsbuk nalogu.

Prema njegovim rečima, kosovski lideri treba da obaveste međunarodnu zajednicu da “Kosovo više neće praviti kompromise i da je najnaprednija država na Balkanu, u pogledu poštovanja manjinskih prava”.

Jašari je naglasio da je krajnje vreme da se politički spektar ujedini da bi zaštitio Kosovo od bilo kakve tendencije koja bi mogla da ga uvede u pregovore o bolnim kompromisima.

"Svaka akcija naših današnjih lidera mora biti u skladu sa ustavom i bez ikakvog uticaja na državnost, suverenitet i teritorijalnost naše države“, dodao je Jašari.

loni
18. Oktobar 2020.
nikad zso taqka samo kao zko
Ja
18. Oktobar 2020.
Vi trebate da menjate sebe i sve vase lazi!
Ja
18. Oktobar 2020.
I taj vas ustav da se menja i to bezo!
Ja
18. Oktobar 2020.
Mislim brzo!
Ja
18. Oktobar 2020.
Dosta ste se salili tamo narod umire od vase pogresne i lazne vlade taj celi narod nema nista od vas osim velike lazi to je istina !!!