Javno stambeno preduzeće: Kosovska policija prilikom pretresa naših prostorija prekršila zakon

Priština
Izvor: Reporteri

Pripadnici Kosovske policije ušli su danas u prostorije Javnog stambenog preduzeća u Prištini, sa nalogom za pretres i preuzimanje dokumentacija, a tom prilikom, kako je saopšteno iz tog preduzeća, dogodile su se brojne neregularnosti, prenosi Koha.

Prema navodima saopštenja, dokumentacija za koju je policija bila zainteresovana odnosi na najvažniji projekat preduzeća, izgradnje u naselju Lakrište.

"Koliko smo shvatili, sva ta dokumenta koja su tražena su dostavljena organima za sprovođenje zakona pre pet meseci. S obzirom na ovu činjenicu, njihov zahtev je besmislen. Dok su ovi policajci bili u našim prostorijama, činili su zakonske prekršaje. Ostali su na dva sprata, ne dozvoljavajući prisustvo nikome od naših zvaničnika oko sat vremena. Štaviše, još jednom nezakonitom radnjom su prekoračili svaku granicu, na sat vremena koliko su ostali bez prisustva službenika NPB na drugom i trećem spratu, zaustavili su sve sigurnosne kamere, postupajući u suprotnosti sa članom 108 tačka 6 Kodeksa o krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Iz Javnog stambenog preduzeća poručuju će zbog toga preduzeti sve potrebne zakonske korake.

"Do sada smo pokazli saradnju sa svakom javnom institucijom u vezi sa svakim zahtevom koji je podnet, uključujući i organe javnog reda u skladu sa članom 66. Kodeksa krivičnog postupka. Projekat izgradnje u naselju Lakrište, koji predstavlja najveće povećanje javne imovine od posleratnog perioda, već neko vreme je meta orkestriranih napada, iako je Vlada izgubila priliku da ovaj projekat otkaže kroz dva sudska potupka u kojima je potvrđena zakonitost ovog projekta", navodi se u saopštenju.