Jevtić: Nakon što padnu takse možemo krenuti dalje

Dalibor Jevtić
Izvor: Kosovo Online

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić ocenio je večeras da odmah nakon što Kosovo ukine takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine može se krenuti dalje.

“Sloboda kretanja, trgovina, rast ekonomije, nova radna mesta su dobar put za mir i stabilnost u regionu. Čim kosovske tarife na robu iz Srbije i Bosne padnu, možemo krenuti dalje”, poručio je Jevtić u poruci na Tviteru.

Potpredsednik Srpske liste u istoj poruci je dao i punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću.

Vlada Kosova, odlučila je 21. novembra 2018. godine da na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvede takse od 100 posto, kao meru odmazde nakon sprečavanja Kosova da se priključi Interpolu.

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel zatražio je ovih dana od kosovskih zvaničnika da ukinu takse na srpsku i bosansku robu a od Srbije da zaustavi kampanju protiv kosovske nezavisnosti.