Jevtić: Očekivali smo jedinstvo u parlamentu Srbije, predsednik Vučić pokazao posvećenost

Dalibor Jevtić
Izvor: Pink

Potpredsednik Srpske liste i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić izjavio je da su predstavnici Srba sa Kosova očekivali da će u Skupštini Srbije biti postignuto nacionalno jedinstvo oko tog važnog pitanja i naglasio da je važno što su još jednom dobili nedvosmislenu potvrdu da jedino politika koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić garantuje da će Srbi biti zaštićeni, prenosi Pink.

Jevtić je nakon usvajanja izveštaja o pregovaračkom procesu sa privremenim prištinskim institucija u Skupštini Srbije ocenio da je od izuzetne važnosti bilo to što su i oni kao politički predstavnici Srba sa Kosova, u Beogradu prisustvovali sednici i imali priliku da čuju političke stavove i mišljenje oko svega što se dešava na Kosovu, ne samo ono što se tiče rezulata dijaloga, već i svega drugog.

"Sama činjenica što je predsednik dva dana, svaki sekund sednice proveo u sali pokazuje njegovu ličnu posvećenost pitanju KiM i životu Srba na KiM, što svaki Srbin i Srpkinja ceni, tu vrstu zalaganja i svega što je do sada pokazao, odgovarajući i pokazujući da je, ipak, on taj koji se ponajviše razume i zna kako žive Srbi na KiM", rekao je sinoć Jevtić u izjavi za Tanjug.

Dodao je da je svakako važno nagasiti da se u parlamentu videla nedvosmislena potvrda da politika predsednika Vučića jedina garantuje da će Srbi biti zaštićeni, jer ta politika garantuje mir i stabilnst, što je, poručuje, najveći interes svih onih koji žive na prostoru Kosova.

Dodao je i da je opozicija, nažalost, iskoristila i ovu situaciju i sednicu da zaradi neki jeftini politički poen.

"Nismo čuli nijedan konkretan predlog kako reštiti važno pitanje opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM", naveo je Jevtić.

Prema njegovim rečima, način na koji su albanski mediji juče na Kosovu izveštavali o sednici, dovoljno govori o činjenici da je opozicija više nanela štetu onome što treba da bude borba za opstanak i život na Kosovu.

Upravo to je, kako je naveo, najbolji mogući odgovor na pitanje kako je opozicija nastupila u parlamentu.

"Svakako da nismo srećni zbog toga. Želeli smo da čujemo od njih više konkrentih predloga", rekao je on.

Naglasio je da su na neki način svi oni očekivali da će se doći do preko potrebnog jedinstva, ali se to nažalost nije desilo jer su se neki vodili usko stranačkim i dnevno političkim interesima što nažalost u ovoj temi i priči oko Kosova nikada nije niti će dati rezultate.