Jevtić: Preti nam egzodus, molim međunarodnu zajednicu da urazumi Kurtija dok još nije kasno

Dalibor Jevtić.jpg
Izvor: Krizni štab

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić istakao je na današnjem protestu u Rudaru da ovaj skup na kome su i Srbi južno i Srbi severno od Ibra pokazuje jedinstvo i snažnu volju da opstanu u ovoj borbi zajedno.

"Kada vidim ovaj broj naših sundarodnika koji su danas ovde, Srba sa severa Kosmeta i Srba sa juga, ne mogu da ne kažem, da je ovaj broj Srba jasna poruka da smo u ovaj borbi jendinstveni, zajedno, i da u ovoj borbi imamo jasnu poruku a ona je jednostavna da samo želimo da budemo svoji na svome, i da živimo u miru", rekao je Jevtić.

Dodao je da je jedini cilj Aljbina Kurtija od njegovog dolaska na vlast da Srba severno i južno od reke Ibar nema, ili da ima ali da mu se poklone.

"Godinu dana trpimo teror, godinu dana za našu braću iz Štrpca pravde nema. Poručujemo onima iz međunarodne zajednice da su protesti mirni sa jasnom porukom. Deo Srba sa juga nije mogao da dođe jer ih je policija zaustavila i vratila. To je demokratija o kojoj Kurti govori. Deo nas je pušten uz poruku: budite dobri, jasno smo je razumeli. Ali naša borba ima jedan cilj, a to je da u srcu Evrope vladavina prava bude sprovedena. Danas je nema", poručio je Jevtić.

Jevtić je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Kancelariji za KiM i državi Srbiji na svemu što čine jer, kako je rekao, "znamo da su uvek uz nas".

Jevtić je poručio međunarodnoj zajednici da se probudi i urazumi Kurtija dok još nije kasno.

"Na kraju, kao što rekoh, ne očekujujemo da će bilo koju od poruka koje danas šaljemo čuti Kurti i njegovi ministri, očekujem da se međunarodna zajednica probudi i razume, da ih barikade, skup, i veliki broj ljudi na barikadama probude i da razumeju da nije naša volja da provodimo dane na barikadama, ali jeste obaveza kada nam preti nasilje, egzodus od strane institucija, kada nam preti Aljbin Kurti. Zato vas molim, zaustavite ga dok još nije kasno", rekao je Jevtić pred okupljenima u Rudaru.