Jevtić u poseti SAD: Pojasniću u koliko teškom položaju se nalaze Srbi na KiM

Dalibor Jevtić
Izvor: RTV Herc

Potpredsednik Srpke liste Dalibor Jevtić izjavio je da će sastanci koje će imati u Vašingtonu, gde boravi povodom Molitvenog doručka, biti dobra prilika da se razgovara o mogućem rešenju za probleme vezane za Srbe na Kosovu, prenosi Informer.

"Susreti u Vašingtonu su dobra prilika da se u ovom značajnom trenutku  razgovora o mogućim rešenjima za probleme vezane za život i položaj Srba na KIM", rekao je Jevtić za Tanjug u Vašingtonu.

Razgovori sa kongresmenima, senatorima i onima u Stejt departmentu, kako kaže, biće prilika da im iz prve ruke da inforamcije o položaju Srba. 

Jevtić je najavio da će se u petak sastati sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Kako je dodao, biće to prilika da sa Eskobarom i ljudima koji se bave pitanjima u našem regionu još jednom predoči težak položaj u kojem se u ovom trenutku nalaze Srbi na Kosovu usled pogrešne politike zbog lošeg odnosa Prištine, neimplemenacije ne samo postignutih dogovora, već i postojećih zakona i svega onoga što pripada nevećinskim nacionalnim zajenicama na Kosovu.

Dodao je kao važno i to što će imati sastanak sa ljudima iz komercijalnog sektora koji se bavi ekonomskim pitanjima i da će sa njima govoriti o mogućnosti razvoja Opštine Štrpce na čijem je čelu.

"Važna tema će biti i razvoj Brezovice koju već duže pokušavamo da otvorimo, da lokalna zajednica rukovodi tim resursom", rekao je on i dodao da će to biti prilika da im predoči sve u vezi sa situcijom i rešenjima kako bi se ski centar razvijao i otvarala nova radna mesta.