Jovanović: Ako prihvatimo evropski predlog postaćemo evroatlantska kolonija

Miloš Jovanović
Izvor: NADA

Lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović zatražio je danas, na sednici Glavnog odbora partije, da se francusko-nemački plan za Kosovo mora “odbiti odlučno, hitno i u celini”, jer bi njegovim prihvatanjem Srbija postala evroatlanska kolonija, to jest rezervat.

Upozorio je da se Srbija sada nalazi „na sudbinskoj raskrsnici“, da je pred izborom „opstati ili nestati“.

Optužio da se „golom propagandom pokušava zastrašivanje ljude sa posledicama odbijanja plana”, a one koji u tome učestvuju nazvao „vojnicima tuđe imperije i večitim evropejcima“, dodajući da rade protiv nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda.

Ukazao je, prenosi N1, da evropski predlog tretira Srbiju i Kosovo kao dve suverene države.

Jovanović je ocenio da su do « kraha kosovske politike“ zvaničnog Beograda dovele sve vlade od 2008, i optužio ih je za „laži, nesposobnost, neznanje i kukavičluk“.

Rekao je i da “EU danas traži da se Srbija odrekne južne pokrajine“, a da vlast u Beogradu „nastavlja sa lažima“ I kaže da se „ne traži eksplicitno priznanje“.

Optužio je, dalje, vlast da „besramno govori o prodaji vere za večeru“.

Jovanović je rekao da će oni koji potpišu ili prihvate taj evropski plan počiniti „akt veleizdaje“, I naglasio da će kada Nova Demokratska stranka Srbije dođe na vlast zbog toga biti i krivično sankcionisani.

Isto tako najavio je da će se njegova stranka svim legitimnim demokratskim sredstvima, institucionalnim i vaninstitucionalnim boriti protiv evropskog predloga.