Jusuf Tači: Kurti da razreši Vitiu sa mesta ministra, ako će u kampanju za gradonačelnika

Aljbin Kurti i Arben Vitia
Izvor: Reporteri

Arben Vitia ne može istovremeno da obavlja funkciju ministra i da se bavi pripremama za kampanju, smatra Jusuf Tači, politički analitičar i bivši zamenik ministra obrazovanja.

Tači je na Fejsbuku napisao da upravljanje pandemijom zahteva ministra zdravlja sa punim radnim vremenom i maksimalnom posvećenošću, a da to isto zahteva i kandidatura za gradonačelnika.

"

Shodno tome, ako je Samoopredeljenje definitivno odlučilo da kandiduje ministra zdravlja Arbena Vitiu za gradonačelnika Prištine, onda premijer Kurti treba što pre da razreši Arbena Vitiu sa mesta ministra zdravlja i imenuje novog, jer Vitia nije u mogućnosti da ova dva zadatka pravilno obavlja u isto vreme“, napisao je Jusuf Tači povodom odluke Samoopredeljenja da Vitiu kandiduje za gradonačelnika Prištine.

 

Opozicija je takođe kritikovala kandidaturu Vitie. Kako smatraju opozicione partije, zabrinjavajuće je što se u ovom trenutku, kada se pogoršala epidemiološka situacija sa Kovidom-19, Vitia odlučio napusti Ministarstvo zdravlja.

Na ove kritike, pokret Samoopredeljenje je odgovorio rekavši da su vakcinama obezbedili najjače oružje protiv Kovida-19 i da su shodno tome sazreli uslovi da pokrenu i druge bitke osim sa pandemijom.