Kabinet Osmani: U SAD održala 14 sastanaka sa 11 zvaničnika

Osmani i Klinton
Izvor: Facebook

Predsednica Kosova Vjosa Osmani tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama, gde je otputovala zbog komemoracije bivšoj državnoj sekretarki Medlin Olbrajt, održala je 14 sastanaka sa zvaničnicima SAD, saopšteno je iz njenog kabineta

Predsedništvo Kosova je na Fejsbuku objavilo da je Osmani putovanje u SAD iskoristila da se sastane sa 11 visokih zvaničnika SAD-a na 14 sastanaka.

Portal Ljajmi prenosi da se Osmani sastala sa američkim državnim sekretarom Entoni Blinkenom, zamenicom državnog sekretara Vendi Šerman, bivšim predsednikom Bilom Klintonom, kao i bivšim državnim sekretarima Al Gorom, Hilari Klinton, Kondolizom Rajs i Džon Kerijem.

Razgovarala je i sa direktorka Saveta za unutrašnje poslove SAD Suzan Rajs, predsednikom češkog Senata Milošem Vistrčilom, bivšim kongresmenom Eliotom Engelom, šefom Kancelarije za koordinaciju sankcija Stejt departmenta Džimom O' Brajanom.

Sastala se i sa predsednicom Predstavničkog doma Nensi Pelosi, kongresmenom Steni Hojerom, senatorima Čak Šumerom, Ben Kardinom, Stivom Koenom, Darelom Isom, Bobom Menendezom, Kris Kunsom, Riči Toresom, Džimom Hajmsom.

Kako se navodi, Osmani je sastanak održala i sa kongresmenima Robertom Aderholtom i Geri Pitersom, kao i sa višom direktorkom za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost Amandom Slot  i specijalnim savetnikom u Stejt departmentu Derekom Šoletom.