Kadrijaj: Memlji Krasnići biće Edi Rama iz DPK

Mustafa Kadiaj.
Izvor: Ekonomia Online

Politički analitičar Mustafa Kadrijaj smatra da je izbor Memljija Krasnićija za lidera Demokratske partije Kosova dobar, jer on, kako kaže, uključuje dva važna dela, ratni i intelektualni, prenosi Ekonomija onlajn.

Kadrijaj ističe da su rezultati ostvareni na poslednjim parlamentarnim izborima naterali opozicione partije da promene svoja rukovodstva.

"U poređenju sa Demokratskim savezom Kosova, DPK je pokazao svoje dve najjače strane koje su izabrale izuzetno novi duh koji uključuje ratni deo, ali i akademsku i kulturnu stranu, jer Krasnići potiče iz intelektualne porodice", rekao je Kadrijaj i dodao da će to biti „ediramizacija DPK“.

"To će biti ediramizacija Demokratske partije i to će jednostavno biti Edi Rama, a novi trenutak je i to što su mu na izboru čestitale i druge stranke, ocenjujući ga kao čoveka sa kojim može da se sarađuje", smatra Kadrijaj.

Prema njegovim rečima, unutarstranački izbori u Demokratskoj partiji Kosova su došli u pravo vreme, posebno imajući u vidu da su bivši lideri i osnivači ove partije suočeni sa međunarodnom pravdom u sudu u Hagu.