Kamberi: Ardita Sinani i Ragmi Mustafi kandidati za lokalne izbore u Preševu i Bujanovcu

Beograd_240227_Nacionalni konvent_Šaip Kamberi
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi saopštio je da je stranka završila interni proces izbora kandidata za lokalne izbore koji su zakazani za 2. jun u Preševu i Bujanovcu te će tako listu u Preševu predvoditi Ardita Sinani, a u Bujanovcu Ragmi Mustafi.

Kamberi je na Fejsbuku naveo da je ovaj proces bio od posebnog značaja za stranku jer je poslužio kao prilika da se dokaže stav prema unutrašnjoj demokratiji i nastojanju da se obezbedi bolja zastupljenost zajednice na lokalnim nivoima vlasti.

"Za opštinu Preševo, nakon pažljive procene sposobnosti i opredeljenja potencijalnih kandidata, stranka je izabrala Arditu Sinan da se kandiduje za gradonačelnika opštine. Ardita Sinani je poznata ličnost u oblasti društvenog razvoja, obrazovanja i zastupanja interesa građana u nekoliko važnih oblasti. Njeno predstavljanje će doneti novi i energični pravac za suočavanje sa izazovima i dostignućima opštine Preševo", naveo je Kamberi.

Dodao je da je za opštinu Bujanovac, nakon sličnog procesa ocenjivanja kandidata, Stranka za demokratsko delovanje odlučila da listu predvodi Ragmi Mustafi.

"Mustafi je poznata ličnost u opštini Bujanovac po svom dugogodišnjem i neumornom zalaganju za razvoj i zastupanje interesa građana ove opštine. Ove nominacije su odraz posvećenosti Stranke demokratske akcije da obezbedi odgovarajuće i posvećene lidere koji će predstavljati i ispunjavati ciljeve i težnje građana na lokalnim nivoima vlasti", dodao je.

Sa stalnim fokusom na poboljšanje uslova života i sveukupnog razvoja, ove nominacije uvode novi period dostignuća i napretka za građane Preševa i Bujanovca.