Kamberi čestitao Kurtiju i Osmani: Biću posvećen našoj saradnji

šaip kamberi
Izvor: vreme.com

Šef poslaničke grupe "Ujedinjena dolina - SDA Sandžak" u Skupštini Srbije Šaip Kamberi čestitao je izbornu pobedu lideru Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, kao i Vjosi Osmani, uz poruku da je za Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe izuzetno važno da institucije Kosova budu funkcionalne i demokratske.

“Takođe, izražavam zahvalnost drugim političkim strankama koje su se takmičile na ovim izborima, odnosno na njihovim odmerenim političkim pozicijama, u vezi sa preliminarnim rezultatima izbora. Izražavam punu posvećenost saradnji sa novim zakonodavnim, izvršnim i predsedničkim institucijama Kosova”, napisao je Kamberi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prema njegovim rečima, Kosovo je dobar primer u regionu, kada je reč o zakonskim i ustavnim pravima koja se garantuju pripadnicima manjina.

“Primer je koji takođe prikazuje i asimetriju sa poštovanjem manjinskih prava posebno sa Republikom Srbijom, ali i sa drugim državama Zapadnog Balkana. Zbog toga je od vitalnog značaja da se izradi i sprovede plan i program Kosova, u koordinaciji sa biračima Preševske doline, u funkciji poboljšanja političke, ekonomske, zdravstvene, obrazovne, socijalne i kulturne situacije Albanaca u uslovima njihovog ugnjetavanja i diskriminacije, od strane državnog aparata Republike Srbije”, napisao je Kamberi.

Miodrag iz Peći
15. Februar 2021.
I to govoriš kao narodni poslanik srpske skupštine sa potpunom političkom vlašću u Preševu i Bujanovcu. Lesno se to može promeniti i uvesti privremena uprava i povesti postupak za opoziv. Permanentno pominjanje nekakve "Doline" (Lapske) je korak ka separatizmu i treba biti sankcionisan.