Kancelarija za KiM: Blažić napadnut jer je Srbin, prisustvo policajaca sa juga ohrabruje ekstremiste

Kancelarija za KiM/bekdrop
Izvor: Kosovo Online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je povodom večerašnjeg kamenovanja vozila kojim je upravljao Saša Blažić u Suvom Dolu da činjenica da je on vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

"U multietničkom naselju Suvi Do večeras je kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić. On srećom nije povređen, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. On je vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Takođe se ističe da je od početka godine primećen povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim sredinama na KiM, posebno u Suvom Dolu. 

"To jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe. Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh. To pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika Kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste", navodi se u saopštenju.