Kancelarija za KiM: Kurti hoće da pohapsi sve Srbe i da slomi miran otpor teroru Prištine

Kosovska policija na severu Kosova
Izvor: Kosovo Online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da današnje hapšenje Srbina Nenada O. iz Kosovske Mitrovice nije slučajno tempirano za jutro posle dijaloga u Briselu i da jasno pokazuje da Aljbin Kurti neće smirivanje tenzija na severu KiM, neće deeskalaciju, već hoće nove krize i tenzije na terenu.

"Pripadnici Kurtijeve specijalne policije uhapsili danas Srbina Nenada O. iz Kosovske Mitrovice i to samo dan nakon dijaloga u Briselu koji na svaki način sabotira Kurti i uprkos porukama visokog predstavnika za spoljnu politiku Đuzepea Borelja da Priština mora da prestane sa neosnovanim i arbitrarnim hapšenjima", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ističu da je Nenad, inače radnik komunalnog preduzeća iz Kosovske Mitrovice i otac četvoro dece, "uhapšen jutros kada su ga u autoperionici opkolili pripadnici Rosu, sa  uperenim automatskim oružjem".

Kako su istakli, Nenadu će preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti obezbeđen advokat i pravna pomoć, a o novom hapšenju odmah su obavešteni i predstavnici međunarodne zajednice.

"Nenad je osmi Srbin koji je uhapšen od izbijanja krize na severu Kosova i Metohije, čime Kurti i njegova eskadroni nasilja žele da slome otpor mirnog srpskog naroda na KiM i proglase ih kriminalcima samo zato što pružaju miran i nenasilan otpor teroru Prištine. Evidentno je da Kurti neće dijalog, ni mir, već želi da pohapsi sve Srbe i izazove sukobe i zapali ne samo prostor Kosova i Metohije već i čitav region", naglašeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.