Kancelarija za KiM: Na Jarinju uhapšen Srbin iz Zvečana koji je krenuo na sahranu Nedeljkovića

Jarinje kontrola putnika
Izvor: Kosovo Online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je Srbin Lazar J. iz Zvečana uhapšen danas od strane kosovske policije na Jarinju, dok je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića koji će biti ispraćen na večni počinak u Vrnjačkoj Banji.

"Ovaj nečovečni i necivilizacijski čin pokazuje svu antisrpsku prirodu i pravo lice režima Aljbina Kurtija i Prištine kojima ništa nije sveto, pa i trenutak najveće tuge i žalosti Srba koriste za ugnjetavanje i obračun sa našim narodom", navode iz Kancelarije za KiM.

Ističe se da se "Srbima se na Kosovu i Metohiji ruše i skrnave grobovi, a sada se Srbi hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju svog sunarodnika, što je nezabeleženo bilo gde u svetu, ali će i na ovu torturu međunarodna zajednica ostati nema".

"Lazar je bez razloga izveden iz automobila, u kome se nalazio i priveden je na prelazu Jarinje, dok je ostala kolona Srba koja je krenula na sahranu nastavila put Vrnjačke Banje", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je advokata koji pokušava da  utvrdi sve okolnosti njegovog hapšenja.

"Trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vređanjima po nacionalnoj osnovi nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta i sever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba", ističu iz Kancelarije za KiM.

Za sve to vreme, ukazuju, međunarodna zajednica ćuti i nemo posmatra iživljavanje i progon Srba, nevoljna da urazumi Kurtija i spreči ga da zapali bure baruta na ovim prostorima.