Petković sa predstavnicima Kvinte o situaciji na Kosovu i poslednjoj rundi dijaloga u Briselu

Beograd_240329_Petar Petković sa "Kvintom"
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM Petković je detaljno informisao sagovornike o poslednjem sastanku u Briselu.

"Petković je informisao sagovornike o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu, a na kome Priština nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je direktor Kancelarije na KiM istakao da Priština i Kurti čine sve da se Srbi proteraju sa Kosova.

"Petković je sagovornike posebno informisao o brojnim preprekama i nemogućim uslovima, što se naročito vidi na primeru novih procedura, kada je reč o predstojećem referendumu za opoziv lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije", naglasili su iz Kancelarije.