Kancelarija za KiM: Presuda Vukotiću napisana pre nego što je formalno doneta

Zoran Vukotić
Izvor: Gazeta ekspres

Današnja presuda Zoranu Vukotiću, kojom je osuđen na 10 godina zatvora za navodni ratni zločin, još jedna je u nizu demonstracije sile i pristrasnosti prištinskog pravosuđa, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

„Vukotića je sudsko veće, sastavljeno isključivo od Albanaca, osudilo bez valjanih dokaza, u procesu koji je pratilo više povreda krivičnog postupka, što ukazuje da mu je uskraćeno pravo na pravično suđenje. Zbog toga će branilac, koga je angažovala Кancelarija za Кosovo i Metohiju, uložiti žalbu na ovu presudu“, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da je reč o političkoj presudi koja nije utemeljena na pravu i pravdi, a o čemu svedoči poruka Vjose Osmani, kojoj je presuda  Vukotiću poslužila za opštu kriminalizaciju srpskog naroda.

„Iz ovoga je više nego jasno da je presuda protiv Vukotića bila napisana i pre nego što je formalno doneta i da je on trebalo da posluži kao primer i argumentacija političkim garniturama u Prištini“, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije
05. Jul 2021.
A kad ce da budu pohapseni i osudjeni oni koji su ubijali Srbe i vadili im organe za prodaju, pitanje za osmani. To je veci zlocin.
Zoki
05. Jul 2021.
Da su imali injedan jedini dokaz dobio bi najmanje 40 godina!!!
Mislite o tome.
Volkov
06. Jul 2021.
I dokle ovo izivljavanje nacionalistickih albanaca? Sta Srbija preduzima, i zasto se ovaj i slicni slucajevi ne prikazuju svetskim organizacijama?