Kancelarija za KiM: U okviru programa "Moja prva plata" od 1. januara zaposleno više od 1.000 mladih

Moja prva plata
Izvor: Kosovo Online

Više od 1.000 mladih iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, uzrasta od 18 do 30 godina, zaposleno je od 1. januara u okviru programa "Moja prva plata", koji na teritoriji pokrajine sprovode zajednički Kancelarija za KiM i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Kako saopštava Kancelarija za KiM, važnu šansu za sticanje praktičnih znanja i radnog iskustva mladi sa prostora KiM imaju u privatnom i u javnom sektoru, od škola, zdravstvenih ustanova, lokalnih samouprava, javnih preduzeća, privatnih firmi, a program traje devet meseci. 

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da je, zahvaljujući podršci države Srbije, više od 1.000 mladih dobilo zaposlenje kroz ovaj projekat.

"Krajem prošle godine, naši mladi potpisali su ugovore sa svojim poslodavcima u okviru projekta "Moja prva plata" i nakon 1. januara i praznika, počinje realizacija programa. Veoma je važno da i naši mladi na KiM imaju iste mogućnosti i prilike kao i njihovi vršnjaci iz centralne Srbije i uverena sam da će ovu šansu iskoristiti na najbolji mogući način - istakla je Miladinov.