Kandidat za ambasadora SAD u Nemačkoj smatra da je NATO bombardovanje 1999. bilo pogrešno

Kandidat za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Nemačkoj Daglas Mekgregor, kritikovao je američku intervenciju na Kosovu 1999. godine i u intervjuu Si En Enu izjavio da su intervenisali protiv pravoslavnih hrišćanskih Srba na Kosovu i postavili muslimansku narko-mafiju i nazvali je uspehom za demokratiju, prenosi Koha.

Prema njegovin rečima "ti ljudi nikada nisu bili naši prijatelji“.

Pored izjava u korist Srbije, iako je kao vojni čovek u to vreme učestvovao u pripremi NATO kampanje, Mekgregor je objavio niz rasističkih izjava koje je dao kada je stao na stranu Rusije u sukobu Ukrajini.

Stejt Department, koji je obično zadužen za ambasadore, nije komentarisao novo imenovanje i rekao je da komunicira direktno sa Belom kućom.

Ukoliko njegovo imenovanje odobri Senat SAD, on će označiti još jednu nisku tačku američko-nemačkih odnosa koji su se pogoršali tokom mandata predsednika Donalda Trumpa.

Portparol Bele kuće Džad Dir majlom je rekao Si En Enu da je Mekgregor visoko kvalifikovan za posao ambasadora, pozivajući se na znanje nemačke istorije i jezika koje je naučio u vreme kada je služio u Zapadnoj Nemačkoj.

Mekgregor će zameniti Ričarda Grenela na mestu ambasadora u Nemačkoj.

 

мастер политикологије религије
05. Avgust 2020.
Поштовани
Да смо свесни да је ово коперникански обрт у схватању збивања на КИМ. Доминантан став до сада био је да је у питању радикални секуларан албански национализам. И да ли ће сада неко имати интелектуалчно поштење да напише великим словима''СЛАВА ПРОФЕСОРУ МИРОЉУБУ ЈЕВТИЋУ'' човеку који је једини од стотина српских научника који се баве Косовом од свог првог јавног наступа 1986 у веома читаној ''Дуги '' изјавио да кад се из збивања на КИМ извуче ислам , остаће корице ,како кад се из уџбенуика физике избаци математика''. Ово знам јер сам мастер студент проф. Јевтића и он нам је овај текст фотокопирао
Читалац
05. Avgust 2020.
Апсолутно се слажем са претходним коментаром...сећам се проф.Јевтића да је пре много година истицао растући радикални ислам на КиМ, али нико на то није обраћао пажњу. Сад кад нам Американац то потврђује...ваљда ћемо се опаметити.
мастер политикологије религије
05. Avgust 2020.
Најтрагичније је то што ће сада сви ти који су говорили о антирелигиозним Албанцима, сада почети поваљају ово што је Јевтић говори 34 године. И тражити од људи да потврде да су као и Срећко Шојић они то исто рекли. Као анегдота нека послужи прича са почетка '' На дрини ћуприја''. Кад је ћуприја коначно дигнута, паша прави славље Скупио се силан наарод бесплатно се дели чорба, алва, шербет. А мали хоџица из Душча окружен својиом верницима вели ''Сјећатели се људио да сам ја , кад сте сви сумњали да ће ћуприје бити, једини говорио биће је биће је... Сви потврђују да је то једини он говори,али се нико не сећа да је он то стварно зборио, већ напротв да је и он са њим негирао могућност градње ћуприје''